Kilenc tétel, összesen 8870 kilogramm, tiltott módon lefagyasztott, nem nyomonkövethető, illetve lejárt fogyaszthatósági idejű sertés- és marhahúst találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai a tatai székhelyű, kocsi telephelyű Meat-World Hungary Kft. húsnagykereskedőnél - derül ki a kormany.hu-n "az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló törvény alapján közzétett, jogsértő szervezeteket és személyeket" felsoroló listáról.

A Nébih-ellenőrök megállapítása szerint a vállalkozás a frissen nem értékesített húsrészeket fagyasztótereiben lefagyasztotta későbbi értékesítés céljából. A termékek jelentős része a jogszabályi tiltás ellenére történő lefagyasztáson túlmenően jelöletlen, ezáltal nyomonkövethetetlen volt - írták. Találtak két tételben, 195 kilogramm, lejárt fogyaszthatósági idejű sertés fejhúst is.

Megállapították továbbá, hogy a cég a tárolást szabálytalanul végezte; a technológiai helyiségben a fal salétromos volt, a vakolat pergett, s nem működtettek késfertőtlenítő berendezéseket.

A 2013-ban tatai székhellyel és kocsi telephellyel, 3 millió forint jegyzett tőkével alapított Meat-World hús- és húskészítmények nagykereskedelmével foglalkozik, ügyvezető-tulajdonosa Palatin Balázs - derül ki a Céginfo.hu adataiból. A társaság 2013-ban 107 millió, 2014-ben 261 millió, 2015-ben pedig 375 millió forint nettó árbevételt ért el. Az első évet még 8 milliós veszteséggel zárták, 2015-t pedig 15 milliós adózott eredménnyel, osztalékot nem fizettek.

Képünk illusztráció.