Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Lidl a jövőben két üzletet is nyit Újbudán, azaz a XI. kerületben - tudta meg a Buksza, a Napi.hu szerkesztőségi blogja. Az egyiket az Etele út és a Fehérvári út kereszteződésétől nem messze, a Galambóc utcában. Erről már korábban is írtunk, arról viszont még nem, hogy a Budaörsi út 121-ben, az M7-es, M1-es kivezetője mellett, egészen pontosan a Budaörsi út 121-ben is lesz egy új Lidl.

Értesülésünket alátámasztja az az Újbudai Önkormányzathoz beadott kérelem (pdf), amely a közeli közlekedési csomópont átalakítását célozza a leendő Lidl-egység megközelítése érdekében.

Aldik, Sparok a szomszédban

Mindkét Lidl fejfájást okozhat az Aldinak. Utóbbi boltláncnak ugyanis mindkét helyen a közelben van egysége: a Galambóc utcai Lidltől 5-7 percre van egy a Sopron út és az Etele út találkozásánál.

A Budaörsi út 121-be tervezett Lidl pedig gyalog szintén 5-7 percre, autóval pedig 2-3 percre van a Gazdagrét aljában lévő Alditól. A Sparnak sincs oka az örömre, mivel mindkét Lidl és Aldi közelében egy-egy Spar-egység is található.

A vetélytárs sem marad tétlen

Az Etele út és a Fehérvári út kereszteződésétől három villamosmegállónyira tervezi az Aldi a XI. kerületi "válaszcsapást". A diszkontlánc a Kondorosi út 7. szám alatt lévő egykori CBA-üzlet ingatlanjához jutott hozzá. Az épület jelenleg felújítás alatt áll, de az Aldi már egy nagy plakáton hirdeti a jövendőbeli üzletnyitást, a pontos dátum megjelölése nélkül. A várható boltnyitást még hivatalosan nem jelentették be.

Megkérdeztük a Lidlt és az Aldit, hogy várhatóan mikor nyitnak ki a szóban forgó boltok. Az Aldi válasza szerint nem kívánnak ebben a témában nyilatkozni. A Lidl megkeresésünkre általánosságban közölte, hogy a folyamatban lévő esetleges telekvásárlásokról, áruházépítésekről egyelőre nem nyilatkozik, mivel egy igen sok tényező befolyásolhatja azt, hogy egy-egy üzlet valóban megépül-e a jövőben.