A zrt. a megfelelő társasági forma egy Wizz Air méretű vállalat számára - indokolta a cég a lap megkeresésére, hogy miért váltanak.

A friss adatok szerint a 188 ezer eurós jegyzett tőkéjű WizzAir saját tőkéje 2018. szeptember 30-án 1,3 milliárd eurót tett ki, kötelezettségei pedig 515 millió euróra rúgtak, amelyek csaknem teljes egészében rövid lejáratúak voltak.

Bár első ránézésre a kft-ből zrt.-vé való átalakulásból arra lehetne következtetni, hogy az a nyilvános részvénytársasággá való átalakulást készíti elő, a WizzAir továbbra sem tervezi részvényei bevezetését a BÉT-re - jelentették ki a cégnél az mfor.hu érdeklődésére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!