Úgy lett diszkontspecialista, hogy 1993-ban meglátta a Plus álláshirdetését, és 13 év Plus-elkötelezettség után, 2006-ban jött az Aldi magyarországi megjelenése.

Vezetése alatt tavaly - közel 20 százalékos növekedéssel és 133 milliárd forint bruttó forgalommal - itthon először zárt nyereséggel az Aldi, mert a magyar törvény megtiltotta a veszteséget két egymás utáni évben. "Ha nehezen is, de megközelítettük, hiszen, 100 üzlet felett lehet egyáltalán nyereséges működést elérni, de az ingatlanos cégünk segítsége is kellett ahhoz, hogy a nyereségesség kijöjjön" - ismerte el a Figyelőben az Aldi főnök, aki szerint ez az év is hasonló bővülést hoz.

Ugyanakkor az Aldi webdiszkontja egyhamar nem indul. - "Az angliai tapasztalatok szerint nem kell kapkodnunk" - árulta el Székács Tibor, aki tanácsot is adott a "nemzeti diszkontlánc", a CBA-hoz tartozó Cent felvirágoztatásához. Azt, hogy "a diszkont nem azt jelenti, hogy olcsó berendezéseken alacsony minőségű és árú termékeket értékesítek kevesebb dolgozóval". A diszkont akkor sikeres, ha a vevő érzi, értéket kap a pénzéért.