A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) statisztikája szerint az elmúlt egy évben összesen hatszor lett rosszul utas a budapesti Deák Ferenc teret és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret közvetlenül összekötő vonalon (100E), akadt köztük olyan, akinél orvosi beavatkozásra is szükség volt - írja a Világgazdaság. Ez a szám más, hasonlóan forgalmas járatokkal összehasonlítva nem számít kiemelkedőnek.

Ugyanakkor a 2017 júliusában forgalomba állított 100E utasszáma kiugróan emelkedett kevesebb, mint egy év alatt. A buszok tavaly nyáron naponta átlag 2900 utast szállítottak a reptérre, illetve onnan a belváros irányába, ami idén tavaszra elérte a 3900-at.

Fővárosi Önkormányzat és a BKK vezetése az igényeknek megfelelően sűríteni kívánja a 100E járat menetrendjét. Erről a hét közepén a Budapest Airport képviselőivel egyeztetnek, az eredményről később számolnak be. A 100E-n 900 forintos jeggyel lehet utazni, a BKK szerint ez fedezi a járat üzemeltetésének költségeit. Az nem derült ki, hogy még esetleg nyereséget is hoz-e.

A fotó forrása: Shutterstock