Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyar és európai uniós forrásokból megvalósuló fejlesztések bemutatására az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkársága országos kampányt indított, amelynek keretében hat nemzeti park igazgatóság eseményeihez csatlakoznak - magyarázta László András, aki azt is elmondta, hogy rendezvényeken népszerűsítik azokat a fejlesztéseket, amelyek hozzájárulnak Magyarország természeti értékeinek megőrzéséhez és megismertetéséhez. Ezek többsége a növényi és állati élővilág rekonstrukciójára irányul, de megvalósulnak infrastrukturális fejlesztések is.

Ugró Sándor, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság vezetője pedig arról beszélt, hogy nemzeti parkjuk törekvéseit, az élőhelyek és azok bemutatásának fejlesztését a Széchenyi 2020 program 15 projekt keretében mintegy 3,3 milliárd forintnyi forrással támogatja a kormány.

A forrásnak köszönhetően végezték el a tiszaalpári Nagy-tó mederrekonstrukcióját, amelyhez bemutatási funkció is társul, a fülöpházi Naprózsa Ház és a bugaci fogadótér, de megújul a Kolon-tavi Fürkésző és a Kurgán Természetvédelmi Bemutatóház is. A program segítségével továbbá természeti élőhelyek rehabilitációja, vízszabályozás, erdőfelújítás és egyéb természetvédelmi fejlesztések valósulnak meg.

Az államtitkárság kilencedik alkalommal elindított kampánya Dévaványa és Lakitelek-Tőserdő után június 1-jén Ipolytarnócon, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság rendezvénysorozatán folytatódik.