A lap piaci és politikai forrásokra hivatkozva azt írja: hónapok óta rebesgetik, hogy a Fidesz vezérkara még a választások előtt befejezi a hazai rádiós piac radikális átszabását, ennek záróakkordja pedig az országos frekvencia megszerzése lesz.

A 2010-ben létrejött Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa kizárólag fideszes delegáltakból áll, és eddig a párt akaratát figyelembe véve döntöttek minden fajsúlyos ügyben - hívja fel a figyelmet a napilap.

Simicska Lajos után a Fidesz vezérkara nem akarja még egyszer elkövetni azt a hibát, hogy egyetlen személyre bízza a jobboldali média fenntartását. Így a TV2 kereskedelmi tévét tulajdonló és a rádiós piacon szintén terjeszkedő Andy Vajna mellett feltűnt a rádiós piacon Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester - akinek nem mellesleg a közvetett érdekeltségében lévő Mediaworks a legnagyobb laptulajdonos hazánkban. Mészáros családi cégén, a Talentis Groupon keresztül a közelmúltban felvásárolta a Balatont lefedő Part FM nevű rádiót, s a cégbíróságra leadott beszámolókból kiderül, hogy rövidesen övé lesz a Magyar Idők napilap és ezzel a kiadó által működtetett fővárosi körzeti közösségi adó, a Karc FM is.

Mészárosék így a Part FM-mel már kellő rádiós tapasztalattal rendelkeznek, hogy pályázzanak az országos adóra. A Magyar Nemzet szerint ezért a rádiós piacon nem lepett meg senkit, hogy a médiatanács most ismét közzétette az országos kereskedelmi rádiós frekvenciára vonatkozó pályázati felhívás tervezetét.