Egy kormányhivatali határozat alapján a Tesco visszahívta a boltjaiban forgalmazott, a Panyolai Zrt. által gyártott pálinkát, az ügy itt azonban nem ért véget.

A Tesco megkeresésünkre - szerdán - jelezte, hogy a lépésről a Vas Megyei Kormányhivatal érzékszervi vizsgálata alapján született határozat alapján döntöttek. A vizsgálat során ugyanis minőségi problémák merültek fel. A  pálinka gyártója, a Panyolai Zrt. pedig ezt követően közölte, hogy a vizsgálat célja a cég lejáratása, a pálinkának ugyanis semmi baja.

Súlyos ízhiba és lehet fellebbezni

Csütörtökön reagált a pálinkacég közleményére Horváthné Sélley Erzsébet, a Vas Megyei Kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági, növény- és talajvédelmi főosztályának vezetője. Az MTI-nek azt mondta, hogy a laboratórium által kiadott eredmény szerint a szóban forgó pálinka minősége nem megfelelő, súlyos íz és illathibája van, ezért volt szükség a visszahívásra.

A pálinka ellenőrzése az éves monitoringterv alapján, szúrópróbaszerű ellenőrzéssel történt, az érzékszervi vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal akkreditált budapesti laboratóriuma végezte, és nem a termék lejáratása volt a cél - mondta a főosztályvezető. A pálinkacég a laboratóriumi eredmény alapján született határozattal szemben a terméket előállító társaság szerdai határidővel fellebbezést nyújthatott be.