Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nem volt sima az útja a Wizz Air (W62269) Airbus A321-es repülőgépének 2019. március 4-i Budapest -Basel (Mulhouse- Freiburg) járatán. Az utas elmondása szerint a baseli landoláskor az erős szél miatt a gép extrém méretű rázkódásba kezdett, amely az utasok között pánikot okozott - kezdi egy olvasójától kapott beszámoló ismertetését a Propellair.hu.

A portál szerint sokan rosszul lettek, néhányan hánytak a járaton, amely nem tudott leszállni Baselben, hanem kitérőt tett Friedrichshafenbe. Sok utas a korábbi élmények miatt le akart szállni ezen a reptéren, amitől a légiutaskísérők elzárkóztak, amitől sok utas csak még idegesebb lett. Végül a kapitány közbelépése után normalizálódott a helyzet. Az oldal Információi szerint azok az utasok, akik a friedrichshafen-i leszállás mellett döntöttek saját felelősségre egy nyilatkozat kitöltése után hagyhatták el a gépet, amely aztán tovább indult Baselbe. Az olvasó beszámolója szerint az ottragadt utasok sem információt, sem további segítséget nem kaptak.

A Wizz Air az üggyel kapcsolatban azt közölte, hogy március 4-én a Bázel-Mulhouse-Freiburg repülőtéren uralkodó erős szél miatt valóban Friedrichshafenban szállt le a gép. "Légitársaságunk elszállította az utasokat az eredeti úti célra, ahol a repülőgép eseménytelenül leszállt. Noha a Wizz Airnek az időjárási körülményekre nincs ráhatása, őszintén elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért" - tették hozzá.