Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Új tulajdonoshoz került a Hajdú-bihari Napló, az Észak-Magyarország és a Kelet-Magyarország című vidéki napilap.

A Russmedia közleménye szerint eladta a magyar és román regionális napilapjait (az Észak-Magyarország, a Hajdú-bihari Napló, a Kelet-Magyarország, a Jurnal Aradean és a Jurnal Bihorean lapokat) a Media Development Management Kft. részére, amely az ausztriai CPS Investment Services AG leányvállalata. Az ausztriai CPS Investment Services AG azért jött létre, hogy ezen a befektetési platformon keresztül a VCP Csoport alkalmazottjai és tulajdonosai befektetéseket eszközölhessenek - olvasható a közleményben.

Korábban a hvg.hu. írt arról, hogy júniusban Media Development Management Kft. néven céget alapított a ciprusi CPS, amelynek ugyan limassoli című a gazdája, de a szálak Heinrich Pecina osztrák üzletemberhez vezetnek.

Pecina zárta be a Népszabadságot, majd adta el a Mediaworks Hungary Zrt.-t Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesternek és milliárdosnak. A ciprusi cég - a hvg.hu információi szerint - most az áttételesen Mészároshoz köthető MKB Banktól, valamint a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.-től kap hitelt a Russmedia lapjainak megvásárlására.

A Russmedia digitális márkáival továbbra is jelen lesz a magyar és a román piacon.

A Délmagyarország és a Kisalföld regionális, valamint a Bors című napilap is elkelt, a Magyar Nemzet a múlt héten írt arról, hogy a Lapcom Kiadó Zrt. megállapodott az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Avalue Befektetési Kft.-vel. Ehhez a Médiatanács hozzájárulását kérték. A többi magyarországi megyei napilapot a Mediaworks adja ki.