Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nagyot kaszáló vállalatok többsége már évek óta jól teljesít az állami tendereken, bevételeik jelentős része ilyen megbízásokból származik. Az érintett üzletemberek közül pedig sokaknak kifejezetten jó kormányzati kapcsolataik vannak: miniszterekkel vagy akár a kormányfővel (illetve rokonságával) is régi ismeretség, barátság köti össze őket - írja a Magyar Nemzet.

A legnagyobb nyertesek

Garancsi István  - 43,4 milliárd

A vizes világbajnokság behozhatatlanul legnagyobb nyertese annak a Garancsi Istvánnak a cége a Market Zrt, aki saját elmesélése szerint egy Ausztriába szervezett közös túrán kötött közelebbi barátságot Orbán Viktorral.

Nagy Gábor Lajos  - 7,6 milliárd

A Nagy Gábor Lajos tulajdonában álló Penta Általános Építőipari Kft. (PÁÉ) két vizes vb-hez kapcsolódó megbízást is kapott, és ezek közül az egyikhez Orbán Viktor édesapjának cége is beszállít.

Szeivolt István  - 7,0 milliárd

Uszodában verhetetlennek tűnik az Épkar Zrt. Ez a cég újíthatta fel 3 milliárd forintért a Hajós Alfréd, illetve a Széchy Tamás Uszodát, ők építhettek egy új medencét 530 millióért a BVSC-nek, és ugyan konzorciumban, de a társaság nyerte el a Császár-Komjádi rekonstrukcióját is 1,7 milliárdért.

A  dobógól lecsúszott Paár Attila,vagy "Szijjártó Péter barátja" Kuna Tibor, de a teljes lista itt olvasható.