A fogaskerekű (60 villamos) 2017. október 2-án (hétfőn) az első járatindulástól 2017. november 10-én (pénteken) az utolsó járatindulásig a Városmajor és az Adonis utca megálló között jár, mert az Adonis utca és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között a rossz állapotban levő sínszálakat és fogasléceket cserélik.

A Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút megálló között 60-as jelzéssel pótlóbusz közlekedik, a korlátozás ideje alatt a térségben elsősorban a 21-es és 21A autóbusz használata javasolt. A pótlóbuszokon, valamint a munkák ideje alatt a 21-es, a 21A és a 212-es autóbuszon az Adonis utca és a végállomások között felfelé, az utasforgalom függvényében szállítható kerékpár.

2017. október 2-ától (hétfőtől) október 5-éig (csütörtökig) minden nap 8:30 és 14:30 között a 60-as (fogaskerekű) villamos egyáltalán nem közlekedik, ekkor a Széll Kálmán tér M és a Svábhegy megálló között a BKK szintén a 21-es és a 21A autóbusz használatát javasolja. (Tarlós: az utcán sincs légkondi.)

A 60-as pótlóbusz a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút felé a Svábhegy-Diana utca-Eötvös út-Művész út-Karthauzi utca-Fülemile út-Ordas út-Rege út-Golfpálya út-Széchenyi-hegy, Gyermekvasút útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:

  • Svábhegy: a 21-es, a 21A, a 212-es és a 990-es autóbusz megállóhelyén;
  • Művész út: a Karthauzi utcában a Művész út torkolat után;
  • Széchenyi-hegy, Gyermekvasút: a Golfpálya úton, a 60-as villamos végállomása mögött.

A 60-as pótlóbusz a Svábhegy felé a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút-Golfpálya út-Agancs út-Eötvös út-Hollós út-Mátyás király út-Költő utca-Diana utca-Svábhegy útvonalon halad és a Golfpálya úton, a 60-as villamos végállomása mögött; valamint a 21-es, a 21A és a 990-es autóbusz Svábhegy megállóiban áll meg.

Nem kell új jegyet lyukasztani

A 21-es és a 21A autóbusz Svábhegy és a Széll Kálmán tér M közötti szakaszon pótló járatnak minősül, így a 21-es és a 21A autóbusz és a 60-as (fogaskerekű) villamos, valamint a 21-es a 21A autóbusz és a 60-as pótlóbusz közötti szükséges kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba