Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A felújított M3 metrószerelvények korróziós problémáit a BKV Zrt. szakember gárdája fedezte fel 2019 december első napjaiban, és a társaság vezetése haladéktalanul megtette a szükséges intézkedéseket a javítások elvégeztetésére - írta közleményében a BKV.

December 5-én levélben értesítette a Metrowagonmash vezérigazgatóját, hogy az érintett szerelvényt garanciális javíttatás miatt kivonta a forgalomból és azonnali intézkedések megtételére szólította fel a gyártót. December közepére Magyarországra rendelte a gyártó képviselőit.

December 19-ei levelében a BKV vezetése tájékoztatta a Metrowagonmash vezérigazgatóját, hogy a szerelvény kiesése miatt a társaság a szerződés vonatkozó pontja alapján felmerülő járműállási kárátalány igényét érvényesíteni fogja.

2020 januárban újabb levélben szólította fel a BKV az MWM-et a hibajavítási folyamat gyorsítására, az előállt helyzet megoldására vonatkozó MWM nyilatkozat kiadására.

A BKV Zrt. felelős üzemeltetőként eddig sem, és a jövőben sem megy el szó nélkül egyetlen meghibásodás, hibás teljesítés mellett sem, jogait, érdekeit - ahogyan mindenkivel, úgy - a Metrowagonmash Rt.-vel szemben is határozottan érvényesíteni fogja - írta közleményében a közlekedési vállalat.