A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen helybenhagyta azt az ideiglenes intézkedést, amellyel a Fővárosi Törvényszék márciusban eltiltotta a fővárosi önkormányzatot a Mahir Citiposter Kft. hirdetőoszlopainak bontásától - jelentette a Magyar Nemzet. A lap Magyar Györgyre, a kft. jogi képviselőjére hivatkozik. A fővárosnak továbbra is zavartalanul kell biztosítania a közterület használatát és a reklámhordozók telepítését a Mahir számára. A vállalat Simicska Lajos nagyvállalkozó közvetett érdekeltségi körébe tartozik.

Magyar elmondása szerint a bíróság úgy találta, hogy a tények a főváros jogszabálysértő magatartását valószínűsítik az ügyben. Például a Fővárosi Közgyűlés nem támasztotta alá megfelelően, miért bontotta fel a Mahirral 2006-ban kötött szerződését tavaly szeptemberben.

Ennek ellenére elkezdték bontani a cég hirdetőoszlopait, amíg a bíróság ettől el nem tiltotta a fővárost. Ezzel komoly anyagi kárt okoztak a Mahirnak. A kártérítés ügyében a a bíróság a szerződés felmondásának érvénytelenítéséért indított perben határoz.