Noha szeptember 11-én még tárgyalóasztalhoz ülnek a céggel, mára kijelölték az országos munkabeszüntetés első lehetséges időpontját a Tesco Global Áruházak Zrt.-nél működő sztrájkbizottságok.

A multilánc magyarországi képviselőivel tartott hosszas egyeztetés alapján lényegében eldőlt: a szeptemberre belengetett határozatlan idejű törvényes munkabeszüntetés nélkül várhatóan nem változnak a kritikus állapotok a legnagyobb ágazati foglalkoztatónál. Az eddig fennálló törvényes sztrájkkészültség mára átváltott aktív felkészülésbe.

A Magyar Idők által megszerzett hivatalos feljegyzés szerint a Tesco egyáltalán nem tervez további lépéseket ebben az évben a dolgozók által sérelmezett kérdésekben.

A munkáltató közölte: véglegesnek tekintik az idén végrehajtott, dolgozónként átlagosan nettó 20 ezer forintnyi éves emelést, ami elmarad a munkavállalók által követelt értékektől. A cég képviselői azt javasolták az érdekképviselőknek: novemberben kerüljön ismét napirendre a kérdés, amikor a jövő évi bérekről lehet tárgyalni.

A másik kiemelt követelés - a cég központja engedélyezzen 15 százalékos létszámemelést a várhatóan rendkívüli eladási forgalmat produkáló karácsonyi bevásárlási szezon előtt, mivel országos problémává vált a munkaerőhiány a boltokban - ugyancsak elhasalni látszik a Tesco válasza alapján - olvasható a lapban.