Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy családi ház a központja, nyilvánosan elérhető telefonszáma vagy honlapja nincs annak a nyírségi cégnek, a Pepp and Cars Kft.-nek, amelyet az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (kukaholding) szerződtetett arra, hogy vegye át több százezer ügyfél díjfizetési ügyét - írja a 24.hu.

A négyfős Pepp and Cars Kft. a Díjbeszedő Zrt.-vel közösen 7,6 milliárd forintos keretet nyert el az NHKV Zrt. 2017 végén kiírt közbeszerzésén. Ezért a kft.-nek kellene valamit kezdenie a kukaholding felhalmozott szemétdíj-követeléseivel.

A feladat az ország teljes területén végzendő pénzbehajtás, az ügyfelek személyes felkeresése és a kukaholding nyilvántartásának pontosítása. Ez áthatóan nagyságrendekkel nagyobb munka annál, amit a kft. egymaga képes lenne elvégezni. Ezért a Pepp and Cars egy áttekinthetetlen céghálót hozott létre, alvállalkozókat vett fel, az alvállalkozók pedig további alvállalkozókat szerveztek be.

Így kft.-k, bt.-k, egyéni vállalkozások kezébe került az NHKV Zrt. több százezer ügyfelének sok személyes adata és esetleges pénztartozása. Ez a díjbeszedői hálózat - amelyet tehát az NHKV milliárdjaiból hoztak létre - nem tétlenkedik: a NAV-val fenyegeti az ügyfeleket.

Egy az internetes portál birtokába került üzenőlapon, amelyet Szegeden dobtak be egy postaládába, a behajtó neve, elérhetősége nem szerepel, de az apró betűs részben arról tájékoztatják az ügyfelet, hogy egy ismételt sikertelen behajtási kísérlet után a NAV adótartozásként fogja beszedni a szemétdíjat.