Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Sziget ideje alatt nappal a megszokottnál sűrűbben indítja és éjjel is közlekedteti a H5-ös (szentendrei) járatokat a MÁV-HÉV.

Az utazási kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, másodosztályon érvényes. Első osztályú utazás esetén a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni, illetve meg kell váltani az igénybe vett vonat típusának megfelelő pót-, illetve helyjegyet is.

Jegyváltáskor jelezni kell a pénztárnál, hogy az utas a Sziget 2018 rendezvényre utazik, így jogosult a félárú alkalmi menettérti menetjegy vásárlására. Feláras vonattal történő utazás esetén a vonatra érvényes IC-pót és helyjegyet, helyjegyet, pótjegyet meg kell váltani.

Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra lebélyegeztetéssel vagy a belépő (karszalag) felmutatásával érvényes. A bélyegzés helyszíne a Sziget városközpontban található MÁV-Startos mobilpénztár-autónál lesz, ahol nemzetközi menetjegyváltásra is lehetőség nyílik a nyitvatartási időben: augusztus 8. és 14. között, 11-től 20 óráig. Augusztus 15-én a mobilpénztár már nem lesz a helyszínen!

A bélyegzés elmulasztása vagy a karszalag hiánya esetén az alkalmi menettérti jegyet a jegyvizsgáló a vonaton teljes árú menetjegyre egészíti ki, és az előírt pótdíjat is felszámítja (a kedvezmény jogosulatlan igénybevétele miatt).

A rendezvény ideje alatt a helyszínen a MÁV-Start mobilpénztáránál 20 százalékos kedvezménnyel menetjegyek válthatók a MÁV-Start szolgáltatási területén bármely viszonylatra, igény szerint egy útra vagy menettérti útra. A rendezvény fizetőeszköze a FestiPay kártya, a helyszíni mobilpénztárban is kizárólag ezzel lehet fizetni.

Éjszakai HÉV és több nappali HÉV jár a fesztivál alatt a szentendrei vonalon

A H5-ös HÉV augusztus 8. és 15. között sűrűbben, folyamatosan hatkocsis szerelvényekkel közlekedik. A HÉV a fesztivál ideje alatt a Batthyány tér és a Filatorigát megállóhely között éjszaka negyedóránként fog járni.

A fekete alapszínű Sziget-Budapest CITYPASS-bérlet, valamint a citromsárga alapszínű, kétnapos, illetve a rózsaszín alapszínű, ötnapos CITYPASS-jegy érvényességi ideje alatt korlátlan számú utazásra jogosít Budapest közigazgatási határán belül a HÉV vonalain. A CITYPASS-karszalagok csak a tulajdonosuk csuklójára rögzítve és - a két-, illetve ötnapos CITYPASS-jegy esetében az érvényesítéskor történt lyukasztástól eltekintve - sértetlen állapotban jogosítanak utazásra. A Sziget-karszalagok műanyag csattal záródnak, megbontásukkal viszont érvényüket vesztik, így utazásra már nem jogosítanak fel. (A megbontás minden esetben szabad szemmel látható.)

Fotó: Napi.hu/Szabó Dániel