Csütörtökön reggel 9 és 11 óra között figyelmeztető sztrájkot tart az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) kizárólag a győri motorgyárban.

"Arra kérjük a nem motorgyári területeken dolgozó munkatársakat, mint példázl járműgyár, szerszámgyár, hogy ne sztrájkoljanak, mert az a meghirdetett területre lett bejelentve. A
sztrájkunk célja nem a konkrét károkozás, hanem  a demonstratív megjelenés!" - közölte az AHFSZ. Bár azokra az audis dolgozókra számítanak, akik nem a motorgyárban dolgoznak, és a sztrájk idején nem lesznek műszakban.

Az AHFSZ szerdai tájékoztatása (pdf) szerint a sztrájkra azért van szükség, mert "a munkáltató nem veszi tudomásul a szakszervezet véleményét". A sztrájk meghirdetését megelőzően, a szerdai bértárgyaláson a gyár új ajánlatot tett, de a szakszervezet külön kérése ellenére titkosította az aktuális javaslatát, így arról az AHFSZ illetékesei nem tudtak részletekbe menően beszélni a munkavállalókkal. A szakszervezet szerint hiába tettek engedményeket az eredeti követeléseikből, nem sikerült megállapodni a gyárral.

Az AHFSZ ugyanakkor megvizsgálja, hogy milyen új ajánlattal tudná rávenni a munkáltatót az egyezségre. Az érdekképviselet bízik abban, hogy sikerül megkötni a bérmegállapodást.