Az önkormányzat még 2013-ban 1,5 milliárd forintért újította fel a városházát és környékét. Majd ezután döntöttek arról, hogy a téren profitot termelő vállalkozást hoznak létre, a terv egy új pláza építéséről szólt. A létrehozott porjektcéget, a T-Ingatlanfejlesztő 2016 kft.-be az idén 88 millió forintért vásárolt be magát a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis-csoport TBP Ingatlanhasznosító Zrt. nevű cége.

A lap cikke szerinte a cég a jelenlegi 37 százalékos résztulajdonát egy tőkeemeléssel szerezte, de ez az arány a jövőben tovább emelkedhet. A sajátos eljárás miatt sem nyilvános pályáztatás, sem átlátható verseny nem volt.

Az önkormányzati vállalkozás eredeti törzstőkéje 140 millió forint volt, ebbe beleszámított az is, hogy a Megyeháza teret nem pénzbeli juttatásként bevitték a cégbe. Mindezt úgy számították ki, hogy a környéken lévő ingatlanok kínálati ára összesítve 125 millió forint, rászámolták még a tervezett beruházásokat is.

A miniszterelnök jó barátjaként ismert milliárdos vállalkozó tovább növelheti tulajdoni hányadát: elővásárlási joggal rendelkezik a város üzletrészeire és ennek lehívására elég egy taggyűlési határozat. (Mészáros a Napi.hu kiadásába megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 friss becslése szerint 120 milliárd forintos becsült vagyonnal az ötödik  legmódosabb magyarnak számít - ráadásul az ő vagyona nőtt abszolút és relatív mértékben is a legtöbbet az utóbbi egy esztendőben az élmezőnyben.)