Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívás szerint 10,3 kilométer hosszú 2x1 sávos és 3,6 kilométer hosszú 2x2 sávos utat kell építeni, de része a programnak négy híd, 11 ezer négyzetméter kőburkolat, továbbá 45 ezer köbméter aszfalt terítése is.

Ajánlatot az a cég tehet, amelynek az elmúlt két lezárt üzleti évben, a mélyépítés körébe tartozó építmények építési és/vagy felújítási munkáiból - összesen - legalább nettó 11 milliárd forint árbevétele származott.

Az ajánlatok benyújtási határideje szeptember 13. Az értékelésnél 30 súlyszámmal szerepelnek a minőségi kritériumok, míg az ár 70 súlyszámmal esik latba.

Mint azt a Napi.hu júniusban, a tesztpálya alapkő letételekor megírta, a tesztpálya 42 milliárd forintba kerül és az 5G adatátviteli technológia tesztkörnyezetében működik majd. A pálya 250 hektáron terül el és az állam 15 milliárd forinttal tőkésíti fel  az Autóipari Próbapálya Zala Kft.-t.

A pénteki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat arra kéri a nemzetgazdasági minisztert, hogy azonnal hajtsa végre a cég 15 milliárd forintos feltőkésítését.

A kormány tavaly - határozatban - 50 millió forinttal alapította meg a céget. A társaság összesen 21 milliárd forint összegű kötelezettséget vállalhat. A nemzetgazdasági miniszter feladata az is, hogy meghatározza a további költségeket és tegyen javaslatot arra, miképpen lehetne piaci forrásokat bevonni a finanszírozásba.