Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Munkaszerződéseket módosítanak a Tesco áruházláncnál - jelentette a Magyar Nemzet. A meglévő alkalmazottaknak új típusú megállapodást ajánlanak fel, amely az idei második, szeptembertől esedékes fizetésemelés mértékét is rögzíti, az új jelentkezőket pedig az összevont feladatkört jelentő "áruházi munkatárs" pozícióba veszik fel.

Ez a megállapodás általánosan határozza meg a munkavégzés jellegét, amivel a más - főként diszkont jellegű - áruházláncoknál már régebb óta jellemző modellt követi a cég. Így a Tesco árufeltöltői a jövőben bármely termékkörben, az áruházak bármely területén megbízhatók a polcrendezés, árupakolás, komissiózás feladataival a raktárban és a teljes eladótérben.

Egy munkanap alatt például előfordulhat, hogy a műszakban lévő alkalmazottnak ügyelnie kell a pékárurészlegben működő sütőkre, majd néhány órára be kell ülnie a pénztárba. A korábbiaknál összetettebb munkakör ellátásáért cserébe magasabb bért biztosít a Tesco.

A Tescót sokat bíráló Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke, Bubenkó Csaba szerint a munkaköri átsorolások miatt fel sem merülnek munkavédelmi aggályok, jogszerű az átállás. A kereskedőknek nem érdeke a kiszolgálás színvonalának csökkenése, az előírások kikerülése, emiatt nem kell fogyasztóvédelmi problémáktól tartani - mondta Bubenkó. E lépések nélkül a Tesco a kereskedelemben még mindig érezhető munkaerőhiány miatt nem tudta volna biztosítani a szükséges munkaerőt az üzleteiben - tette hozzá.