A Magyar Posta néhány napja adta ki azt a közleményét, amely szerint november 15-től napi öt darabban limitálja a csomagok feladását a céges ügyfeleinek. A magánszemélyek ugyanakkor továbbra is annyi csomagot adnak fel, amennyit csak akarnak. Pontos információkkal azonban még a postai dolgozók sem rendelkeznek - értesült a televízió.

Egy megkérdezett ügyvéd szerint a korlátozás törvénybe ütközik:

"Az egyetemes postai szolgáltató, az közszolgáltatást nyújt, ez a közszolgáltatás törvényben meghatározott feltételek és okok közvetkezése esetén korlátozható vagy szüneteltethető. A jelenleg hatályos törvény azt mondja, hogy Magyarország nemzetbiztonsági érdeke, közegészségügyi, honvédelmi érdekei esetén korlátozható vagy szüneteltethető ez a szolgáltatás. Egyéb okként megjelöli a törvény a sztrájk és a szolgáltató működési körén kívül eső okot, vis maiort, de ha ez nem áll fent, akkor a szolgáltatás nem korlátozható" - mutatott rá Balogh Szabolcs, a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda ügyvédje.

A posta a limit bejelentése esetében is törvénytelenül járt el, hiszen a jogszabályok szerint a szolgáltató köteles az általános szerződési feltételek módosítását a bevezetést megelőző legalább 15. naptól kezdődően internetes honlapján közzétenni. Ezenkívül hiányzik a postai szolgáltatók felügyeletét ellátó Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság jóváhagyása is.