A tranzakció eredményeként a Mészáros Csoport és Keszthelyi Erik közvetett, közös irányítást szerez a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. felett. A céltársaság az összefonódást megelőzően a Keszthelyi Holding Zrt. kizárólagos tulajdonában áll, és biztosítás-közvetítői piacon tevékenykedik, nagyvállalati ügyfelek kiszolgálására szakosodott biztosítási alkuszként - írta az összefonódás vizsgálatának kezdetéről szóló közleményében a Gazdasági Versenyhivatal.

Keszthelyi Erik és a hozzákapcsolódó biztosítási alkuszcégek a hazai piaci legsikeresebbjei. Többségében a közszférában végzett közvetítői szolgáltatásokat végzik, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-hez tartozó vállalatoktól kezdve, az MVM Zrt.-n át egészen a Szerencsejáték Zrt.-ig szinte mindenhol.

Ráadásul a cégcsoport úgy kap szerződést egyre több közpénzből gazdálkodó szervezettől, hogy a régi ügyfeleknél újabb és újabb problémák jönnek felszínre. Példa erre a Körös Volán Zrt.-nél és a DAKK Zrt.-nél kötött életbiztosítások esete, ahol 2200 dolgozó zsebéből vették ki a pénzt úgy, hogy közben megtakarítást ígértek nekik - ahogy azt a Napi.hu korábban megírta.

 

Durván kiszúrtak az állami alkalmazottakkal - elúszott a pénz

Mit szólna hozzá, ha a munkáltatója felajánlaná, hogy kap egy megtakarítást ingyen, majd kiderülne, hogy ezt az Ön fizetése terhére fizették, de azt soha nem kaphatja vissza? Főként úgy, hogy az egy biztosítási alkusznak és a cégének érné meg? Ezzel a problémával szembesülnek egyre több állami munkahelynél, ahol feltűnik Keszthelyi Erik cégcsoportja.

 

A fotó forrása: Shutterstock.