A lap szerint napokban bejegyzett Digic Holdings Vagyonkezelő Kft. három alapítója: a Vajna tulajdonában álló AV Investments nevű vagyonkezelő és Rabb Sándor két cége, a Digic Productions, és a film-, video-, tévéműsorgyártó Ambit Kft.

A Digic Holdings kizárólag vagyonkezelő szerepet tölt majd be, filmes vagy animációs munkákban közvetlenül nem vesz részt, mondta el a lapnak Rabb Sándor, aki az új cég ügyvezetője is egyben.

Rabb vizuáliseffekt-bizniszben utazik, a világ legnagyobb videojátékbrandjeihez készít animációkat, dolgozott a Titanic, illetve a Terminátor 3 trükkjein. A Digic Pictures az elmúlt években folyamatosan növelte a forgalmát: 2011-ben 765 millió forint árbevételt mutatott ki, 2015-ben már csaknem 1,7 milliárdot. Abban az évben az adózott eredménye 244 millió forint volt, öt év alatt pedig 635 millió forint nyereséget könyvelt el.

Az animációs cégben korábban Vajnának is tulajdonrésze volt, többen kritizálták is, amiért néhány éve jelentős adókedvezményt szabtak rá - jegyzi meg az Index.hu a cikkel kapcsolatban.