Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egyhetes ultimátumot adott a Tesco vezetőségének a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), amely kifogásolja, hogy a több mint egy hónappal ezelőtt tartott munkavállalói demonstráció óta nem egyeztettek az érdekvédőkkel - írja a Magyar Nemzet.

Eközben a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) a KASZ tudta nélkül alakította meg a sztrájkbizottságát. Az utóbbi szervezet elnöke Sáling József azt mondta a napilapnak, hogy eddig jól együttműködött a két szakszervezet, például közösen határozták meg a célokat, amelyeket el akarnak érni.

Ez megváltozni látszik: a KDFSZ nem értesített őket arról, mire készül, így nem ismerik a konkrét követeléseiket sem. Azokat, amelyeket a sajtóban olvastak, nem tartják értelmesnek. A KASZ más módon követel béremelést, mint a KDFSZ. Megjelölték, hogy mikortól, milyen munkakörökben, hány százalékos emelést akarnak.

Az is követelik, hogy a cég különböztesse meg a különböző felelősségi és nehézségi szinten dolgozó alkalmazottait. Elvárják, hogy a Tesco térjen vissza a rendszeres éves bértárgyalásokhoz. Emellett az akarják, hogy a vállalat külön becsülje meg azokat a dolgozókat, akik régóta dolgoznak a Tescónál.