Balogh Levente a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2016-os listáján a 36. helyen áll mintegy 21 milliárd forintra becsült vagyonával. Az üzletember most új ingatlancéget alapított. A Világgazdaság számolt be arról, hogy az SK-Immo Ingatlanhasznosító Zrt. 10 millió alaptőkével jött létre, tulajdonosa Balogh vagyonkezelő cége, a BaLeInvest Kft. A címe megegyezik a Balogh család első vállalkozásának, a gyerekpezsgőben utazó, tavaly 1,3 milliárd forint forgalmat elért Vitapress Kft. dunaharaszti címével.

Hogy az SK-Immo milyen fejlesztésre jött létre, Balogh Levente nem részletezte a Világgazdaságnak, de a BaLeInvest több ingatlanos cégben is felbukkant 2013-as alapítása óta. Ilyen volt a Delima Project Kft., illetve az idén februárban bejegyzett Puskin Projekt Kft.

Az elsősorban "ingatlan jellegű" befektetésekkel rendelkező BaLeInvest mérlegében tavaly komolyabb mozgás mutatkozott, törzstőkéjét 3 millióról 628,5 millióra emelték, az előző évi 160 ezer forintról 4,3 milliárd forintra ugrott a saját tőkéje, 2,3 milliárd befektetett eszközt és másfél milliárd forint pénzeszközt tartott nyilván - ismerteti a lap.

A vagyonkezelőben felbukkanó milliárdok azonban nem köthetők a Balogh Levente által gründolt Szentkirályi Ásványvíz Kft. tavalyi fúziójához. "Nem beszélhetünk értékesítésről, így ez nem köthető a tranzakcióhoz" - válaszolta a lapnak Balogh.

Tavaly tavasszal jelentették be, hogy olasz tőkéstársat talált a Szentkirályi Ásványvíz Kft., és a cég beolvad a Central European Mineral Water Holdingba (CEMW). Utóbbi az olasz Pasquale család és Balogh közös projektcége.