Újabb villámtöltővel bővült a magyarországi, azon belül is a budapesti áramkúthálózat. Az új töltőállomást a kizárólag elektromos autókat működtető taxitársaság, a Green Taxi; a Nissan magyar leánycége, az Infoparkban lévő irodaházakat működtető Strabag együttműködésében hozták létre.

A most átadott villámtöltők 25-30 perc alatt legalább 80 százalékra töltik fel a villanyautókat, egyelőre ingyenesen. A szóban forgó villámtöltőkkel - átalakító nélkül - csak az úgynevezett ChaDeMo-csatlakozós villanyautókat - például Nissan Leaf, Kia Soul, Citroen Zero, Peugeot Ion- lehet tölteni. Az átadáson Antoine Barthes Nissan közép-kelet európai régió ügyvezető igazgatója többek között arról beszélt, hogy a Nissan a régióban több mint 100 áramkutat létesített. (Budapesten jelenleg több mint egy tucat olyan nagy teljesítményű villámtöltő van, amelyekkel fél órán belül 80 százalékosra tölthetőek a villanyautók.)

Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere pedig azt mondta, hogy örömteli áramkúthálózat bővülése, és további töltőállomásokra lesz szükség, hogy az elektromos autók elterjedhessenek az országban.