A német vállalatot 130 éves múlt köti össze Magyarországgal, hiszen a XIX. században mozdonyokat, vonatokat szállítottak ide, később bővült a termékválaszték. Budapest, Győr és Jászfényszaru után Debrecenben építik fel az új gyárat, ahol 250 dolgozót foglalkoztatnak majd, és több mint hatmillió csavarrugót és stabilizátort készítenek csúcstechnológiával az autógyártó cégeknek - mondta Karsten Kroos, a thyssenkrupp alkatrész-technológiai üzleti területének vezérigazgatója.

Papp László polgármester szerint 2018-tól, amikor beindul a termelés a thyssenkrupp üzemében, Debrecen lesz a legnagyobb ipari területtel rendelkező település az országban.

Kell, lehet és érdemes a tehetséges magyar szakemberekre építeni. A jövő évi termelés megkezdéséhez már most folyik a dolgozók kiválasztása, akiket itt és Németországban képeznek tovább - jelentette be Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Presta Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A beruházás februári bejelentésekor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy a kormány 3,8 milliárd forint készpénztámogatást biztosít a beruházáshoz.

A thyssenkrupp csoport Magyarországon több mint 1000 munkavállalót foglalkoztat, az autóipar mellett a lifttechnikában és a Ferroglobusszal együtt az acélkereskedelemben van jelen. A cég a kormányművek számára egy szoftverfejlesztési központot is üzemeltet Budapesten 1999 óta több mint 500 fejlesztőmérnökkel, ahol az önvezető autókkal is foglalkoznak.

A nyilvános cégadatok szerint a ThyssenKrupp Presta Hungary Kft. a 2016. szeptember 30-ával végződő üzleti évben 46,4 milliárd forint nettó árbevételt és 819,2 millió forint adózás előtti eredményt ért el - írta az MTI.