Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hvg.hu munkatársa arról számolt be, hogy újra nyitva van a Batthyányi téri Nagyi palacsintázója.

A Nébih-ellenőrök korábban 30 kilogramm nyomon követhetetlen készételt foglalták le a helyszínen. A helyiségek és a berendezések erősen szennyezettek voltak, az ételkészítési technológia sem volt biztonságos.

A Nébih korábbi közleménye szerint az étkezde csak akkor nyithat ki újra, ha a 24 órás üzemeltetéshez igazított takarítási utasítást kidolgozták, az élelmiszerbiztonságra vonatkozó HACCP rendszert átdolgozták, a dolgozók soron kívüli élelmiszerbiztonsági oktatását elvégezték és a rendezett üzletet, valamint a biztonságos üzemeltetéshez feltételül szabott dokumentumokat a Nébih szakembereinek bemutatták - emlékeztetett a lap.

Képünk illusztráció, forrás: Pixabay.

Budán, a Batthyány téren és a Hattyú utcában Nagyi palacsintázója néven vendéglátóhelyeket üzemeltető Hepinagyi Kft. tavaly 122 millió forint nettó árbevétel mellett 11 milliós veszteséggel zárt. A 2001-ben alapított cég a szentendrei Zanati Gábor és a budapesti lakóhelyű Zanati Béla érdekeltségébe tartozik - derül ki a Céginfo.hu adataiból. A cég saját tőkéje mínusz 31 millió forintot mutatott 2016 végén. Az előző üzleti év sem hozhatott sok boldogságot a Hepinagyi Kft.-nek, akkor 115 milliós forgalom mellet 8 milliós mínuszt mutatott a mérlege.