A beruházás 47 új munkahelyet teremt, az első ütem 160 millió forintból valósult meg. Salgótarján önkormányzata erre a célra elkülönített keretéből további 13 millióval támogatja a vállalkozást - jelezte Czékmán József, a Tarján Glass ügyvezetője. Tájékoztatása szerint a felszámolás alatt álló Salgótarjáni Öblösüveggyár még meglévő piacait célozzák meg termékeikkel. Az első ütemben 1200 négyzetméteren kezdi meg működését az üzem. Ebben a szakaszban két kisebb kemencét és egy hűtőszalagot helyeznek üzembe. Egyelőre csak kézi gyártású, illetve félautomata technológiával előállított termékeket készítenek. A hosszú távú tervek között szerepel egy automata palackgyártósor üzembe helyezése, ami további 250-300 ember foglalkoztatását tenné lehetővé.

Székyné Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a város a munkahelyteremtés ösztönzésére az idén 50 millió forintot különített el költségvetéséből, ebből kap a Tarján Glass Kft. 13 millió forintot. A pályázó cégeknek legalább 20 fő foglalkoztatását kell vállalniuk, minimum 100 milliós beruházás megvalósításával.

A termékeket német, holland, olasz, japán és amerikai piacra szánják. A gyártási volumenre egyelőre Czékmán József nem adott becslést, a nagy energiafelhasználású kemencéiket csak a megrendelések alapján fogják működtetni.