A Magyarországon is érdekelt osztrák székhelyű Prinzhorn Csoport, leányvállalata, a Dunapack Packaging felavatta a legújabb zöldmezős beruházását, a Dunapack Tavria hullámpapír csomagolóüzemet Herszonban, Dél-Ukrajnában. Az új üzem mintegy 38 millió eurós beruházás eredményeképp valósult meg, és termelési kapacitása eléri az évi 150 millió négyzetméter hullámpapírt. Az új üzem jelentős exportlehetőséget teremt a magyar hullámpapír-termelésnek.

Az elmúlt öt évben a Prinzhorn Holding jelentősen növelte magyarországi jelenlétét több mint ötmillió eurós befektetést valósítva meg hullám-üzemében és 2009-ben mintegy 280 millió eurós beruházással létrehozva a Hamburger Hungária új hullám-alappapír gyártó üzemét Dunaújvárosban. Évi 650 ezer tonna hullámpapír előállításával a Prinzhorn Holding és leányvállalatai csaknem a teljes magyarországi papírhulladékon alapuló papírgyártást képviselik, melynek mintegy nyolcvan százaléka kerül exportra. Az új ukrajnai üzem hullámpapír szükségletének jelentős részét Magyarországról fogja importálni. Kezdetben a Hamburger Hungária mintegy 20 ezer tonna kartont fog az új csomagolóüzemnek szállítani, de a cél, hogy ez később évi 60 ezer tonnára emelkedjen, a csoport teljes magyarországi termelésének csaknem tíz százalékát felhasználva.

"Ukrajnai bővítésünkkel, melyet további befektetések fognak követni a közép-kelet-európai régióban, megerősítjük magyarországi, ausztriai és németországi termelőüzemeink felvevőpiacait és helyi csomagoló gyáraink révén közelebb kerülhetünk ügyfeleinkhez" - mondta Cord Prinzhorn, a Prinzhorn Holding pénzügyi igazgatója, aki hozzátette, hogy mindeddig elkötelezettek voltak a folyamatos magyarországi befektetések mellett és a következő években is további több mint 150 millió euró befektetésével számolnak a nemzetközi versenyképesség javítása érdekében, amihez azonban kiszámítható üzleti környezetre van szükségük - hangsúlyozta az igazgató.