Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az mCash szolgáltatás, azaz a bankkártya nélküli készpénzfelvétel egyszerű, csupán egy mobiltelefonra van hozzá szükség: a bank mobilapplikációján keresztül kell kérni egy egyedi kódot, ami megérkezik a telefonunkra, majd ezt a kódot kell beírni az atm-en.

Az mCash bevezetését megelőzte egy igényfelmérés: az UniCredit Bank minden negyedik ügyfele szívesen használná a kártya nélküli pénzfelvét lehetőségét a mobilapplikáción keresztül, az alkalmazás aktív használói között pedig kétharmados ez az arány.

Ez a megoldás azoknak is vonzó lehet, akiknek ott lapul a bankkártya a pénztárcájukban, ám nyitottak a mobiltelefonos alkalmazások használatára. Az előzetes kutatások szerint az új megoldást nem csak biztonságosnak, de kényelmesnek és egyszerűnek is tartják az ügyfelek, ugyanis a telefon mindig kéznél van, ráadásul nincs szükség a bankkártya elővételére táskából, pénztárcából.

A visszajelzések szerint ügyfeleink elégedettek a mobilapplikációnkkal, a 35 év alattiak pedig egyre többen és egyre gyakrabban használják az alkalmazást. A bankkártya nélküli készpénzfelvételt elsőként vezetjük be Magyarországon ügyfeleinknek, 170 atm-ünk mindegyikében - mondta Anschau János, az UniCredit Bank Hungary operatív divíziójának vezetője. A bank módosította az automaták működését, így azok már interneten tudnak kommunikálni a mobilapplikációval.

E funkcióval egy alkalommal 30 ezer, naponta pedig összesen maximum 100 ezer forintot vehet fel az ügyfél bármelyik magyarországi UniCredit atm-ből, a tranzakciók napi darabszámát a bank nem korlátozza. Az új szolgáltatás standard díja megegyezik a belföldi atm-en, a betéti kártyával kezdeményezett készpénzfelvétel díjával, ami az összeg 0,66 százaléka, minimum 245 forint. Amennyiben a bank ügyfele olyan számlacsomaggal rendelkezik, amely tartalmaz ATM-es készpénzfelvételre vonatkozó kedvezményt, abban az esetben a számlacsomagba tartozó díjmentes készpénzfelvételi kedvezmények erre a szolgáltatásra is érvényesek. Emellett az mCash szolgáltatásra is vonatkozik a havi két alkalommal, összesen 150 ezer forint értékű ingyenes készpénzfelvétel lehetősége.