Hozzájárult a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az új országos kereskedelmi rádiós pályázaton nyertes médiaszolgáltató kérelmében foglaltakhoz, amely szerint a korábban tervezett POP FM helyett Retro Rádió néven kezdheti majd meg műsorának sugárzását június 15-ei hatállyal - írta közleményében az NMHH.

Egyedüli érvényes pályázóként a Hold Rádiós és Televíziós Reklám Kft. nyerte meg nemrég az új - korábban a Class FM által használt frekvencián szóló - országos kereskedelmi rádiós pályázatot. A Vajna-közeli cégről és a pályázatról itt olvashat bővebben.

A névváltoztatáshoz igazodnak a főbb műsorszámok elnevezései is. A médiaszolgáltatási szerződés egyéb pontjai változatlanok, a médiaszolgáltató a szabályoknak megfelelően már a szerződés május 25-ei megkötése előtt - amely egyben előfeltétel is - befizette állami bevételként az éves médiaszolgáltatási díj felét - olvasható a közleményben.

A testület két másik szolgáltató szerződésmódosítási kérelmét is elfogadta: szintén június közepétől a Budapest 99,5 MHz-es körzeti, közösségi frekvencián működő Retro Rádió Magyar FM néven, a Nyíregyháza 103,9 MHz-es helyi, kereskedelmi rádiós frekvencián sugárzó Retro FM pedig BestFM néven működhet tovább, a műsortervi arányokra tett változatlan vállalások mellett - írták a közleményben.

A Retro Rádió tavaly decemberben kezdte meg a sugárzást a budapesti 99,5 MHz-en, amikor megszerezték a Rádió Q Kft.-t, az ingyenes közösségi frekvencia tulajdonosát. A frekvencián annak közösségi jellege ellenére kereskedelmi rádiós műsort kezdtek el sugározni, emiatt megbírságolta őket a Médiatanács nemrég. Nem sokkal később a nyíregyházi Retro rádió is Vajna közelébe került - hívta fel a figyelmet a 24.hu. A portál értesülése szerint az eddigi budapesti Retro rádió stúdiója ugyanott található, ahol az Andy Vajna cége által működtetett - budapesti vételkörzetű, de országosan is terjeszkedő - Rádió 1-hálózat központi műsora is készül a fővárosban. A műsorait is ugyanaz a Radio Factory Kft. műsorgyártó cég készíti, amely a Rádió 1 műsorait, a kft. tulajdonosa a Rádió 1 programigazgatója - mutatott rá az összefonódásra a 24.hu.

A kép forrása: StockSnap.