Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Országos Dohányboltellátó Kft. csak 2015 nyarán alakult, de már a második nyereséges év van mögötte: 2016-ban csaknem 3,3 milliárd, tavaly 3,6 milliárd forint nyereséget mutatott ki. Árbevételét eközben 25 milliárddal, 543 milliárd forintra növelte - olvasható a cikkben.

A társaság taggyűlése összesen 3,43 milliárd forint osztalék kifizetését hagyta jóvá a tulajdonosoknak, azaz a törzsbetétek 49 százalékát birtokló BAT Pécsi Dohánygyár Kft.-nek, illetve a többségi tulajdonos Tabán Trafik Zrt.-nek. Egy évvel korábban 2,52 milliárd forint osztalékot szavaztak meg, így két év alatt csaknem 6 milliárd forintot hozott a dohánynagykereskedelmi monopólium.

A Tabán Trafik Sánta János érdekeltsége. Sánta korábban azzal robbant be a hírekbe, hogy főszerepet kapott a kancelláriát akkor még államtitkárként vezető Lázár János által menedzselt tarfiktörvény előkészítésében - írta a 24.hu.

A Continental Dohányipari Zrt., a Tabán Trafik Zrt. és a Ventas Coffee Hungary Kft. alkotta csoportban érdekelt Sánta János vagyonát a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2018-as listája 8,8 milliárd forintra becsülte.

A csoport tagjai közül a Tabán Trafik Zrt. már beküldte a mérlegét a cégbíróságra, eszerint 1,9 milliárd forint nyereséget ért el, amit teljes egészében az eredménytartalékba helyezett. A Ventas Coffee Hungary Kft. viszont a 897 millió forintos tiszta nyereségéből 755 millió forint osztalékot fizetett ki - áll a portál cikkében. (Nagyot robbanhat a cigaretta ára - ezt a cikket olvasta?)

A kép forrása: Földi D. Attila/Napi.