Az atomerőmű-bővítés "első bizalmi indexének" tekinti, hogy vannak vállalkozások, amelyek saját erőből végeznek fejlesztéseket a paksi projekthez kapcsolódva - mondta a szálloda avatásán Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszte.

Pakson és Szekszárdon kevés kulturált szolgáltatást nyújtó vendéglátóhely van, a most elkészült Donautica szálloda ezek közé tartozik. Az irányítása alatt lévő PIP Térségfejlesztési Nonprofit Kft. megvásárolta a helyi önkormányzattól a volt dombori kemping területét, ahol lakóparkot terveznek.

A fejlesztés, amit Pakson végrehajtunk, a térségre is hatással lesz, szeretnénk Szekszárdon és a környékbeli településeken is lakóépületeket, ideiglenes szálláslehetőségeket létre hozni - mondta.

Az egykori Dombori Beach helyén kialakított, 58 férőhelyes, mintegy 800 négyzetméter alapterületű Donautica szálloda 11 szobával és mellette hat apartmanházzal várja a vendégeket.

Az ingatlan a 22. számú Állami Építőipari Vállalat üdülője volt, ahol az atomerőmű építésén dolgozott lengyel vendégmunkások is laktak. Az építkezés során a szállodához tartozó vízpartról több ezer köbméter iszapot szállítottak el, és 1700 köbméternyi Duna-homokkal töltötték fel.

A kép forrása: Pixabay.