Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A koronavírus-járványtól való félelem miatt a február végén már volt egy roham és ezen a héten is rengetegen mentek vásárolni a boltokba. Ez lett volna a logikus magyarázat arra, hogy a Budapest VIII. kerületében lévő Teleki téri Lidl-üzlet előtt szerda este nem voltak bevásárlókocsik.

A boltban viszont kevesen voltak, azaz egészen más oka volt a hiánynak. Megkérdeztük az üzlet egyik dolgozóját, aki azt mondta: "Hiába furcsa ez az egész, képzelje, ellopták a kocsikat. Volt korábban több tucat, de karácsony óta többet loptak el, az egyik este pedig egyszerre sok tűnt el. Kitépték a bevásárlókocsi-parkolónál lévő biztonsági zárból a kocsikat". Hozzátette, már megrendelték az újakat, amelyek bármikor befuthatnak.

A bevásárlókocsik célszerszámok, nehéz velük otthon mit kezdeni, különösen több tucattal, azt pedig nehéz elképzelni, hogy valaki a saját boltjába vitte azokat. Mindenesetre a bevásárlókocsik drága dolognak számítanak, darabonként több tízezer forintba kerülnek. Az országszerte több száz bolttal rendelkező boltláncok több ezer darabos bevásárlókocsi-flottával rendelkeznek, amelyek összértéke milliárdos tételt jelent.