Volt, akinek dupla annyit fizetett a biztosító, mint amennyit korábban megállapítottak.

Az olaszországi Verona közelében 2017. január 20-án éjjel 17-en vesztették életüket, amikor a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait és tanárait szállító busz balesetet szenvedett és kigyulladt.

Az első hírek, amik a témával kapcsolatban megjelentek, hogy egyes szülők négymillió forintot kaptak volna a biztosítótól. Ezt mindenki elutasította, mire a biztosító tavaly megemelte ezt a kártérítési összeget. Ezt már volt, aki elfogadta, én két-három családról tudok, de többen ezt a pénzt is elutasították. Végül a biztosító a megemelt összeget mindenkinek kifizette, attól függetlenül, hogy elfogadták-e - mondta Szendrei Endre, akinek az unokahúga halt meg az olaszországi buszbalesetben, a portálnak.

Akik elutasították, azok közölték, hogy ezt a pénzt csak előlegnek tekintik.  Több család Olaszországban indított polgári peres eljárást a nagyobb kártérítés reményében.

A Groupama Biztosító annyit közölt a Zoom.hu-val, hogy a kárrendezési folyamat részleteiről nem adnak tájékoztatást.

Ha valaki a nyilvánosság előtt beszámol a kártérítés összegről, a biztosító a titoktartás megsértése miatt vissza is perelhetné az összeget - írta a Zoom.hu.

Borítókép fotó: Vigili del Fuoco/AFP/Europress