Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A múlt héten derült ki, hogy Mészáros Lőrinc gázszerelőből az ország második leggazdagabb emberévé előlépett milliárdos, távozott felcsúti polgármester új üzletet indít: a kormányközeli vállalkozó Magyar Sportmárka Zrt.-je "2rule" néven gyárthat sportruházatot és kiegészítőket.

Visszautasítjuk azokat a valótlan feltételezéseket, amelyekkel a szigorú szakmai szempontok szerint készülő magyar márkát támadják, miközben annak hátterében a munkahelyteremtés szándéka, továbbá a sportban megtestesülő nemzeti érték becsülete áll - nyilatkozta a Magyar Időknek Kővári Ágnes, a társaság vezérigazgatója.

Az ellenzéki sajtóban ugyanis felvetették, hogy a márka neve azonos egy nigériai ruházati cégével. Erről azt állítja a magyar 2rule, hogy az afrikai vállalkozás hat éve nem mutat életjelet - azonban a 444 szerint ez nem igaz, jelenleg is hirdetik termékeiket az interneten. Azt is visszautasítja a hazai cég, hogy a logót egy szerb grafikustól lopták volna. "Képtelenebbnél képtelenebb állításokkal találkoztunk azért, mert Mészáros Lőrinc cége a többségi tulajdonosa közösen alapított társaságunknak" - mondta Kővári Ágnes, aki csaknem egy évtizede hivatásszerűen foglalkozik a magyar csapatsportolók ruházati ellátásával. Szerintük ez nem is a végleges logó, vagyis még korai kritizálni.

A vezérigazgató arra is kitért, hogy a termékkínálat kialakítása július végén fejeződik be. Ezután jöhet a megjelenésük a magyar sportban: úgy látják ugyanis, hogy a hazai sportvilág évek óta milliárdokat fizet a nagy külföldi sportszergyártó cégeknek például Németországba, Dániába, az USA-ba, magyar ruházati ipar híján ugyanis a nemzetközi márkák nyernek hasznot erről a területről.

Mint Kővári mondta, egy magyar tulajdonú márka szakmai elképzeléseivel, konkrét üzleti tervvel kereste meg Mészáros Lőrincet, akit pénzügyi befektetőként leginkább a termékfejlesztéssel járó új feladatok munkahelyteremtő hatása, illetve hosszú távon a hazai ruházati és textilipar feltámasztásának lehetősége győzött meg. (Mészáros Lőrinc felcsúti üzletember - áprilisban lemondott polgármester - és családja vagyonát a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2018-as listája 280 milliárd forintra becsülte, ami egy év alatt 160 milliárd forintos gyarapodást feltételez. Ezzel a lista ötödik helyéről a másodikra lépett előre az üzletember.)

A fotó forrása: MTI Fotó/Komka Péter.