A bankok és a fintech cégek más megközelítést alkalmaznak, azonban mindkét csoport számára fontos, hogy releváns adatokhoz jussanak az ügyfeleiktől. De mialatt ezt egy fintech cég megszerzi egy pár kattintással, a bankoknak komoly papírmunkára van szükségük, hiszen nagyon összetett és szigorú szabályozási környezetben mozognak.

Az MKB hamarosan olyan fejlesztéseket hajt végre, amelyeknek köszönhetően Magyarország legmodernebb digitális bankjává válik majd - mondta Hetényi Márk. Ettől függetlenül az MKB továbbra is partnere szeretne lenni a fintech cégeknek, ugyanis a digitális bankolás és a fintech más, és jól megférnek egymás mellett.

Az MKB olyan komolyan veszi a fintech létjogosultságát, hogy hamarosan versenyt hirdetnek a cégek számára. Ennek részletei majd nyáron derülnek ki.

Boros Áron, az MKB Consulting ügyvezető igazgatója szintén arról beszélt, hogy a fintech cégeknek együtt kell működniük a pénzintézetekkel. Hisz abban, hogy a fintech cégeknek és a bankoknak meg kell egymással osztaniuk tudásukat, az optimális felállás egy Living Lab modell, ahol az inkubált projekteknek lehetősége van valós banki infrastruktúrán tesztelni megoldásaikat.