Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csütörtökön délután Siófok-Sóstón a Baross utcában tartott sajtótájékoztatón jelentették be, hogy megkezdődött a Balatoni Bringakörrel érintett utcák aszfaltjának, jelzéseinek felújítása egyes szakaszokon - kezdi helyszíni riportját a Balatontipp.hu, amely elment megnézni, hogy a tó körüli bicikliút fejlesztése miként is néz ki a gyakorlatban.

A cikkből pedig kiderül, hogy a - közbeszerzéseken hagyományosan domináns - Strabag Általános Építő Kft. által végzendő 656 millió forintos projekt a legtöbb helyen egyszerű aszfaltozást jelent csak. A portál szerint a sajtótájékoztatón kapott anyagban ugyanis azt írják, hogy csak olyan munkákról van szó, amikhez nincs szükség építési engedélyre. Részletekbe menve ez mérnöki műnyelven olyan feladatokat takar, mint a "teljes felületű aszfaltszőnyegezési és lokális burkolatjavítási munkálatok". Emellett táblákat helyeznek ki, hogy a kerékpárosok könnyebben tájékozódjanak, vagy tisztába kerüljenek a forgalmi renddel.

Így akik azt remélték, hogy a népszerű biciklis útvonalat átalakítják, akár kiszélesítik, vagy fejlesztik, az most csalódott lehet. Ilyeneket a megbízó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szerint majd az év második felében végeznek el a szakaszokon. Ekkor majd olyan munkálatok is jöhetnek, amelyek "a kijelölt ideális útvonal" fejlesztésével járnak.

"A most elindított munkával a Zamárdi-Balatonlelle, a Balatonakarattya-Siófok és a Balatonkenese-Balatonalmádi közötti szakaszon, valamint Aszófő területén összesen 42 kilométer hosszban javítják ki az aszfaltot és/vagy helyeznek el új táblákat, festenek fel jelzéseket azokban az önkormányzati utcákban, amiket a Balatoni Bringakör nyomvonala érint" - foglalja össze a balatoni oldal, hogy pontosan milyen feladatokat látnak. Ez alapján pedig látszik, hogy a bicikliút javítása lényegében csak járulékos következménye az útfelújításoknak.