Buda-Cash-botrány: Az E.On is méltányos eljárást ígér

Méltányos eljárásra számíthatnak a rendkívüli helyzetben a Buda-Cash ügyben érintett ügyfelek - közölte az E.On-csoport.
MTI-Eco, 2015. február 27. péntek, 17:52
Fotó: Napi.hu

A DRB Bankcsoportnál zárolt számlával rendelkező, és közüzemi számláikat korábban arról befizető lakossági ügyfelek esetén az E.On-csoport automatikusan 30 napos késedelmet engedélyez. Ez vonatkozik az átutalással, illetve a csoportos beszedési megbízással teljesítő ügyfelekre. Az érintettek erről írásban is tájékoztatást kapnak.

Akik befizetéseiket csekken teljesítik, de pénzükhöz nem jutnak hozzá a számlazárolás miatt, egyedileg fordulhatnak kérelemmel az energiaszolgáltató ügyfélszolgálatához személyesen vagy telefonon. Ők az E.On általános méltányossági kedvezményét vehetik igénybe, amely egyszeri 30 napos haladékot biztosít számukra, a február 24-ét követően esedékes számlák esetében.

A befizetési határidő automatikus meghosszabbítása a versenypiaci ügyfelekre nem vonatkozik. Esetükben egyedi megállapodással állítható be a 30 napos fizetési haladék, vagy a maximum május 30-ig engedélyezett részletfizetéses türelmi idő - hívta fel a figyelmet a szolgáltató. Az ügyfélkörrel a szolgáltató munkatársai személyesen is egyeztetnek.

Az E.On kéri ügyfeleit, hogy a tartozások felhalmozódásának elkerülése érdekében még a számlák lejárata előtt, időben forduljanak kérésükkel az ügyfélszolgálathoz, illetve a kijelölt kapcsolattartókhoz.

Korábban az Elmű-Émász Zrt. azt közölte, hogy a társaságcsoport általános szabályai szerint részletfizetést, esetleg halasztást kérhetnek azok az ügyfelek, akik a DRB Bankcsoport bankjainál megszabott kifizetési limit miatt két hónapon belül nem tudják rendezni villanyszámlájukat. Az ügyfélszolgálatokon egyénileg bírálják el, hogy a kérelmező megfelel-e a feltételeknek.

A Tigáz Zrt. tájékoztatása szerint szerint a gázszolgáltató minden tőle telhető módon segíti azon ügyfeleit, akiknek a vizsgálat miatt időszakosan pénzügyi nehézségei lettek, és ezért nem tudják rendezni a gázszolgáltatás díját.

HOZZÁSZÓLÁSOK