Így épül a debreceni BMW-gyár

Újabb bekötőutat építhet a Soltút Kft. a debreceni BMW-gyárhoz 470 millió forintért, valamint megjelent a tender a csapadékelvezető rendszer kivitelezésére is.
Németh Géza, 2019. november 21. csütörtök, 12:20
Fotó: MTI Fotó / Czeglédi Zsolt

Debrecennél az Észak-Nyugati Ipari Park (ez a BMW-gyár helyének hivatalos neve) infrastruktúrafejlesztése keretében tervezett ideiglenes ipartelepi bekötőút második ütemének kivitelezési munkáira kiírt nyílt tender eredményét az ajánlatkérő, a debreceni önkormányzat közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Eszerint a kétszer egysávos, 725 méter hosszú utat a Soltút Kft. építheti meg, nettó 470 millió forintért. A nyertessel október 31-én kötött szerződést a város.

Indult még a tenderen közösen a debreceni D-Profil Kft. és a "Nagymester" Kft., továbbá egyedül az üllői Hazai Építőgép Társulás Kft. és a tiszakécskei Hódút Kft. is.

Szintén az uniós közbeszerzési közlönyben tette közzé ajánlatkérőként Debrecen önkormányzata azt a nyílt, gyorsított tenderfelhívást, amelyben a BMW-gyár területén a CS-1 jelű zárt csapadékvíz elvezető rendszer kivitelezését kéri. Eszerint több mint 20 ezer köbméter földet kell kiemelni, és megépíteni - különböző átmérőjű - csaknem 3 kilométernyi csatornát.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezártüzleti évben csatornaépítésből legalább nettó 600 millió forint árbevétele származott. Az ajánlattételi határidő december 4. Az értékelésnél az ár 70, a minőség pedig 30 súlyszámmal szerepel.

Idén szeptemberben közölte a debreceni önkormányzat azt, hogy a majdani autógyár területén egy bekötőút és a csapadék levezető rendszer kiépítését végezheti el a tiszakécskei Hódút Kft, közel egymilliárd forintért.

Tavaly novemberben több mint 135 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány a gyár területéhez kapcsolódó út-, vasút- és infrastruktúra építésre. Az erről szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg. Idén áprilisban pedig kiderült, hogy az Uvaterv Út-, Vasúttervező Zrt. tervezheti nettó 470 millió forintért a terület megközelítéséhez szükséges utakat. A becsült ellenérték nettó 522 millió forint volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

acdc, 2019.11.22 11:40

Látva a földmunkát, Debrecen (talán a megye) legmagasabb pontja lesz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

henker, 2019.11.22 10:10

Az ár 70%, a minőség 30%-os súllyal? Hát akkor ha a lószart olcsón ajánlom, akkor én nyertem a tendert!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html