Gömbölyödik Csányi Sándor vágóhídja

A tavalyi 50 milliárd forintos bevétel után 10-15 százalékos növekedést vár az idén a mohácsi vágóhíd, amely a sertéspestis miatt átalakításra kényszerült. A prémium hús pedig a következő időszakban még fontosabb szerepet kaphat.
Csernátony Csaba, 2019. december 26. csütörtök, 10:21
Fotó: Pixabay

Átalakította az afrikai sertéspestis (asp) az MCS Vágóhíd Zrt. exportját, a kereskedelmi korlátozások miatt a magyar sertéshús az Európai Unión (EU) belül, elsősorban a spanyol, az olasz, illetve a balkán piacain, alacsonyabb áron talál vevőkre - mondta az MTI-nek Pókos Gergely, a Csányi Sándor OTP-vezér tulajdonában lévő vállalat vezérigazgatója.

Több mint 10 százalékos bővülés várható

Az asp tavalyi megjelenését, terjedését és az emiatt bevezetett kereskedelmi korlátozásokat megelőzően az export jelentős részét szállították a távol-keleti piacokra, Japánba, Kínába, Dél-Koreába. A két és fél éve termelő mohácsi vágóhíd éves viszonylatban 100 ezer tonna sertést dolgoz fel, felerészben belföldi piacra, felerészben exportra, utóbbi értéke idén elérheti a 30 milliárd forintot.

A vállalat árbevétele tavaly közel 50 milliárd forint volt, amely idén akár 10-15 százalékkal is bővülhet, ugyanakkor a vágási mennyiség nem sokkal haladja meg a tavalyit. A jövőbeni növekedésben fontos szerepet kaphat a cég által előállított prémium sertéshús, amelyre nemcsak a magyar, hanem a régiós piacon is van kereslet, mivel a fogyasztók igénylik ezt a magas minőséget. Másrészt folyamatosan nő a vállalat kiskereskedelmi értékesítése - mondta Pókos Gergely.

Az MCS Vágóhíd Zrt. vesztesége 2017-ben közel egymilliárd forint volt, amely tavaly tovább, 4,7 milliárd forintra nőtt. Pókos Gergely ezt azzal magyarázta, hogy az induló vállalkozás helyzetét nehezítették az asp miatti exportkorlátozások, hiszen a terveikben komoly szerepe volt a távol-keleti piacoknak.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2019.12.26 21:40

Tehát azt akarják nekünk beadni, hogy minden kiló eladott sertéshúson 10% ot bukik miközben Európában massziv sertéshúshiány alakult ki (mert más meg el tud adni a kínaiaknak ) így elképesztően magas a sertéshús ára
a sertéscomb pl 80% al ment fel egy év alatt !!!!

Hogy is mondta Hofi, ha nem megy a kupleráj akkor nem a bútorokat kell kicserélni !

Persze nagy kérdés meddig tudja még a management hülyíteni a Csányit és fizettetni vele a milliárdos buktákat
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html