Ilyen is van: 200 ezres támogatás a felmentett kollégáknak egy autóipari multinál

Speciális támogatási programot hoztak létre a Schaeffler magyarországi vállalatai. A kedvezményt a 14 éven aluli gyermekkel vagy beteg hozzátartozó gondozása miatt otthon maradó munkavállalók számára kínálják.
K. Kiss Gergely, 2020. május 5. kedd, 08:12
Fotó: Napi.hu

A Schaeffler-csoporthoz tartozó szombathelyi és debreceni vállalatok szociális támogatási programot hoztak létre a koronavírus miatt kialakult helyzetben. Az új intézkedés segítséget nyújt kollégáiknak a rendkívüli időszak során felmerülő nehéz helyzetekben. A programban azok a munkavállalók vehetnek részt, akik 14 éven aluli gyermek felügyelete vagy beteg hozzátartozó gondozása okán kényszerülnek távol maradni munkahelyüktől - olvasható a cég közleményében.

Az érdekképviseletekkel egyeztetett támogatásra havonta jelentkezhetnek a munkavállalók augusztus végéig. A program keretében a vállalat havi bruttó 200 ezer forint juttatást biztosít a rendelkezésre állási kötelezettségük alól felmentett kollégáiknak. Az érintett dolgozók további juttatásokra is jogosultak maradnak: a Schaeffler Savaria Kft. esetében ide tartozik a cafeteria és a lojalitási bónusz is.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK