Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Májusban megújulva nyitott a Palatinus és a Paskál strand, így erős forgalommal kezdte a nyári szezont a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt.

A júniusi kedvezőtlen időjárás viszont igencsak érzékelhető volt a vendégforgalomban, bár az állandó fürdőkben kitartott a vendégforgalom növekedése, a csak strandként üzemelő egységnél jelentős visszaesés volt - idézi a portál Czinege Szilvia értékesítési és marketingigazgatót.

A július-augusztus nagyon kedvező volt, júliusban több mint hatszázalékos, augusztusban pedig több mint nyolcszázalékos növekedést tudtak elérni. Már a tavalyi nyár is nagyon erős volt, a Palatinuson 2017. augusztus 5-én megdőlt a látogatórekord, több mint nyolcezren voltak a strandon. 16 év után először fordult elő, hogy augusztusban a fürdőegységeinket több mint félmillióan keresték fel - mondta Czinege Szilvia.

Közel 7 százalékkal magasabb árbevételt értek el a szövetség tagjai idén a nyári szezonban, mint tavaly, igaz, az esős időjárás miatt a vendégek száma stagnált - közölte Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke. A korábbi években 6-8 százalékkal nőtt a vendégek száma. Az idén azonban jellemzően az egyéb szolgáltatások bevételei nőttek jobban a létesítményekben, mint a fürdőszolgáltatásból származók.

A kép forrása: Pixabay.