Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A napokban olasz kormánydelegáció tesz látogatást Kínában, a gazdasági tárca államtitkára pedig közölte, hogy téma lesz az Alitalia is. Michele Geraci szerint felkínálják a lehetőséget, hogy kínai befektető kisebbségi részesedést vásároljon a csődvédelem alatt működő légitársaságban - írja az Airportal.hu.

Michele Geraci, a gazdasági minisztérium államtitkára azt közölte, hogy legfeljebb 49 százalékos részt kínálnak az Alitaliában, amely érdekes lehet a kínaiaknak, mert kaput jelent a Földközi-tenger térségéhez, Afrikába és Dél-Amerikába. De a többségi tulajdon olasz kézben maradna. A felajánlott pakett méretét az uniós szabályok határolják be: ezek szerint egy légitársaság csak akkor minősül uniósnak és élvezheti így az egyesült gazdasági térségünk előnyeit, ha a tulajdonosai többségében uniós állampolgárok vagy cégek.

A hírek szerint egy amerikai befektetőcég, a 2004-ben az Air Canadában részesedést vásárló Cerberus is fantáziát látna az Alitaliában - értesülések szerint az Easyjettel konzorciumban -, valamint a Wizz Air is érdeklődik iránta, írja cikkében a portál.

Korábban a WizzAir is érdeklődött a társaságért.

A fotó forrása: Andreas Solaro/AFP.