Koronavírus: fontos bejelentést tett a Magyar Posta

Védőeszközöket kapnak a munkájuk miatt veszélyeztetettebb postai munkatársak a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása miatt - adta hírül a Magyar Posta Zrt.
Domokos László, 2020. március 16. hétfő, 16:50
Fotó: Getty Images

Arcmaszkot és gumikesztyűt kapott hétfő reggel minden olyan postai dolgozó, akinek közvetlen ügyfélkapcsolata van - jelentette be az állami cég.

A munkavállalók egészsége és biztonsága érdekében rendelték el a kézfertőtlenítők használata és a fokozott takarítás után a védőfelszerelések kiosztását és alkalmazását. A maszkokat a kézbesítők, a postai ügyintézők és a csomagkézbesítők kapják. A kiosztott védőfelszerelések utánpótlása folyamatos lesz.

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében március 16-tól a várakozásra is új szabályokat hoztak, hasonlóan a gyógyszertárakhoz. Eszerint egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat a posták ügyfélterében, ahány kiszolgáló pult működik, a többi várakozó a bejárat előtt vár, egymástól javasoltan 1 méterre.

A küldemények kézbesítése, valamint a postai kifizetések, például a nyugdíj és a családtámogatások, kézbesítése folyamatos - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Arnika, 2020.03.16 21:16

egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat a posták ügyfélterében, ahány kiszolgáló pult működik, a többi várakozó a bejárat előtt vár, egymástól javasoltan 1 méterre.
Rendben, de akkor csak postai dolgokkal foglalkozzanak már akik bent vannak. Nincs sorsjegy árusítás, telefon feltöltés, biztosítás szervezés, lottó árusítás stb. Mert nem az a feladata a postának.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html