Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Megint változtat az online rendelések forgatókönyvén a magyar Tesco. Nem lesz egységes mennyiségi korlát - ami eddig 12 darab vagy 12 csomag volt -, hanem az alapvető élelmiszereknél termékenként eltérőek lesznek. Egyúttal méretkorlátozás lép életbe a március 30-tól leadott vásárlásokra.

"Annak érdekében, hogy a lehető legtöbb vásárló vehesse igénybe szolgáltatásunkat, a március 30-án vagy azután leadott vagy módosított rendelések esetén mennyiségi korlátozást vezetünk be: egy vásárló egyszerre maximum 80 kg árut rendelhet. Ez körülbelül egy családi nagybevásárlás mértéke" - derül ki a Tesco tájékoztatójából.

Az alapvető élelmiszerek esetében egyes kategóriákban korlátozta a Tesco a megvásárolható termékek maximális számát, a webáruházban minden terméknél meg van adva a limit. Aki március 14-e előtt adott le rendelést a Tescónak, annak igyekeznek összeállítani az eredeti kérés alapján a csomagot, de elképzelhető, hogy az egyes termékeknél kialakult hiány miatt ezt nem minden esetben tudják megoldani.

A boltlánc egyúttal kéri az online boltjából rendelő vásárlókat, hogy legyenek elérhetőek a Tescónak - vagyis a vásárlási fiókjukban - megadott telefonszámon. Aki nem biztos benne, hogy helyes számot adott meg, az ellenőrizze azt. A tescós szállítók a személyes érintkezések csökkentése érdekében telefonon fogják keresni az érintetteket, hogy megbeszéljék velük, hol teheti le a rendelést, illetve egyeztethetnek a helyettesítő termékekről is.

Új rendelések esetén kizárólag online fizetést fogad el a boltlánc, azaz előre ki kell fizetni a vásárlás összegét, helyszíni fizetés nem lehetséges.