Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Érdekes, hogy ha csak a bért nézzük, akkor valamelyest az Aldi vezet, ha viszont minden juttatást figyelembe vesszük, akkor a Lidl kerül az élre.

Ugyanakkor a kötelező béremelés azoknál a láncoknál volt fontos, ahol kevesebbet keresnek az alkalmazottak - ám náluk jól láthatóan meg is ugrottak a fizetések tavaly. Ám az élen álló diszkontoknál ennek nincs jelentősége - értékelnek a portálon.

Az előző évhez képest a Spar rendesen megnyomta a béremelést, és ezzel több helyet előrelépett. A lánc a saját munkavállalói állományának adatával szerepel, a franchise partnereknél foglalkoztatottak nélkül, hiszen ők más cégek alkalmazottjai.

Nagyításért kattintson a képre!

A magyar franchise-láncok (CBA, Coop, Reál) még széttagoltabbak, ezért a G7.hu mindegyiknél kiválasztott egy-egy jelentős méretű tagot: a Coop-Szolnok hovatartozását a neve is mutatja, a Kisalföld Füszért a Reál, a Krupp és Társa a CBA cégére alatt tevékenykedik. Az utóbbi viszonylag előkelő helyezése meglepetés lehet, ám valószínűleg felfelé lóg ki az országos CBA-mezőnyből, hiszen boltjai Budán és annak agglomerációjában működnek, ahol egyébként is magasabbak a keresetek.

A mezőny szemmel láthatóan megosztott a béren kívüli juttatások szempontjából is.

Forrás: Alex Wong/Getty Images North America / AFP.