Jön a lottózók szuperhétvégéje

Az Eurojackpoton a maximális 90 millió eurós, azaz több mint 30 milliárd forintos főnyereményért lehet játszani. Az ötös lottón pedig 4,44 milliárd forintot lehet elvinni.
Csernátony Csaba, 2020. február 4. kedd, 12:04
Fotó: Getty Images

Két lottójátékban is jelentős összeg gyűlt össze az elmúlt hetekben, így a most következő hétvégén csúcsnyeremények várnak a tippelőkre.

Péntek este húzzák az több európai országban, köztük Magyarországon is elérhető Eurojackpot nyerőszámait. Ha egy telitalálatos lesz, annak a tulajdonosa bruttó 90 millió eurót, több mint 30 milliárd forintot kaphat. Ennél a lottójátéknál a telitalálat elméleti esélye 1:95 millióhoz.

Az Szerencsejáték Zrt. magyar piacon játszható ötös lottóján rekordközeli nyereményért játszhatnak a játékosok. A sorsolás szombaton lesz, a főnyeremény pedig 4,44 milliárd forint. Ez az eddigi egyik legnagyobb nyeremény az ötös lottón, amelyen a rekordösszeg meghaladta az 5 milliárd forintot, ezt 2003 végén nyerte meg a szerencsés játékos. Az ötös lottón az elméleti esély az öt találatra 1:44 millióhoz.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

egyvilag, 2020.02.05 12:32

Apropó szerencse, itt egy összefoglaló a véletlenszerűségről és társairól. (Ok és okozat, valószínűség, kockázat, determinizmus, kiszámíthatóság, stb...)

http://egyvilag.hu/temakep/017.shtml
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html